100 років від дня народження Ірвіна Шоу, американського письменника

І́рвін Шоу (англ. Irwin Shaw) (27 лютого 1913, Нью-Йорк, США— 16 травня 1984, Давос, Швейцарія)— американський драматург, сценарист і письменник. Ім'я при народженні— Ірвін Гілберт Шамфоров (англ. Irwin Gilbert Shamforoff).

Народився в Нью-Йорку. Походив з родини російсько-єврейських емігрантів. Успішно дебютував антивоєнною п'єсою «Поховайте мертвих» (1935), але приголомшливу літературну славу, високу оцінку критики й міцну репутацію довершеного майстра приніс роман «Молоді леви» (1948), в основу якого лягли особисті воєнні враження автора. В оповіданнях Шоу гостросоціальна проблематика поєднується з розкриттям моральних пошуків особистости (збірки «Матрос із Бремена», 1939, «Ласкаво просимо до міста», 1942). Його дилогія «Багатий, бідняк» (1970) та «Вбогий, крадій» (1977), романи «Вечір у Візантії» (про Голівуд, 1973), «Спогади утрати» (1982) ставали бестселерами, багаторазово перевидавались та екранізувались, увійшли до золотого фонду літератури XX століття.

Ірвін Шоу— автор, який має здібність поєднувати у своїх творах проникливість, захопливість напруженої інтриги та разюче знання людської психології.

Письменник отримав дві престижні премії О.Генрі, нагороду Американської академії мистецтв і літератури та ін.. Шоу помер у Швейцарії у віці 71 р..

КНИГА ІРВІНА ШОУ У ФОНДІ БІБЛІОТЕКИ ОЗ НВК "ЗОШ І-ІІІ СТ,-ГІМНАЗІЯ" СМТ ШАЦЬК:

/Files/images/knigi/zarubjn/dorosl/шоу. багач.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 287

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.