До ювілею великого педагога

Традиційний жовтневий Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек цього року був присвячений видатному українському педагогу-гуманісту, вченому зі світовим ім’ям В. О. Сухомлинському з нагоди 100-річчя від дня його народження і проходив під гаслом «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини».

Діяльність сучасного освітянського закладу спрямована на розвиток творчих обдарувань особистості, надання їй можливості проявляти свої нахили і здібності. Шкільна бібліотека, як обов'язковий структурний підрозділ закладу загальної середньої освіти, є однією з ланок у системі формування творчого учня, найповнішого розкриття його здібностей і нахилів. Залучаючи дитину до читання, сучасна бібліотека не тільки відкриває шляхи до важливих джерел інформації, але й робить значно важливішу справу – сприяє творчій самореалізації особистості.

Бібліотека ОЗ НВК "ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія" смт Шацьк розпочала місячник шкільною лінійкою. Окрім загальної інформації про план проведення місячника завідуюча бібліотекою Світлана Василівна Лукашова провела бібліографічний огляд подарованих книг.

Для більш детального ознайомлення з постаттю українського педагога та його книжковою спадщиною в бібліотеці було організовано книжкову виставку "Серце віддане дітям", яка діяла протягом усього місячника.

Також у рамках місячника було проведено виставку творчих робіт учнів. На виставці було представлено роботи різних видів, стилів та технік: вишивка, плетіння, аплікація, орігамі, картини тощо.

Учні школи-гімназії мали змогу прийняти участь у конкурсі "Юний казкар".

Кiлькiсть переглядiв: 205

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.