Одразу дві українські дитячі книжки визнано найкращими у світі

Нещодавно розпочався Міжнародний Франкфуртський ярмарок, а тепер маємо й перші перемоги української делегації. Одразу 2 дитячі книги українських видавців потрапили до престижного міжнародного каталогу рекомендованої літератури під назвою «Білі Круки».

Про які книги йдеться

International Youth Library (Міжнародна Молодіжна Бібліотека) в Мюнхені обрала 2 українські книги для включення до щорічного каталогу The White Ravens («Білі Круки»). Його присвячено найкращим дитячим виданням світу. У 2017 році до каталогу включеноказку Івана Франка «Фарбований Лис» видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Другою книжкою стала дитяча книга від Софії Андрухович та Мар’яни Прохасько «Сузір‘я Курки», видана «ВСЛ».

Що це за каталог і чому це знакова подія

Щорічно в каталог «Білі Круки» журі обирає найкращі дитячі книжки з усіх країн світу. Згодом саме ці видання рекомендують для читання дітям і підліткам по всій планеті. Для включення до каталогу книги надсилають до Міжнародної Молодіжної Бібліотеки в Мюнхені (International Youth Library). Там із надісланих видань створюють перелік кращих. Переможців обирають за характеристиками літературного стилю, дизайну, універсальності теми, новаторства та низки інших складових.

.

Джерело: https://nachasi.com/

Кiлькiсть переглядiв: 318

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.