БІБЛІОТЕЧНИЙ ДЕСАНТ

7 березня 2016 року до початкової школи ЗОШ І-ІІІ ст. смт Шацьк прибув справжній бібліотечний десант, очолюваний шкільним бібліотекарем Лукашовою С.В.. Його ціллю стали першокласники, а основним завданням — перше знайомство молодших школярів із відомими дитячими письменниками Марійкою Підгірянкою та Гансом Хрістіаном Андерсеном.

Замість парашутів та відповідного екіпірування “десантники” запаслись портретами письменників та їхніми творами.
До 1-А класу відразу направились Писачук Софія, Жипа Ірина, Шатєєва Настя, до 1-Б класу — Пархонюк Таня, Рогоза Софія, Тимошук Віка, до 1-В класу — Бондар Аліна, Павлічук Світлана та Турич Надійка — всі учениці 6-х класів.
Учням 1-х класів було повідомлено, що 29 березня 2016 року минуло 135 років від дня народження відомої української дитячої поетеси Марійки Підгірянки, а 2 квітня весь світ святкує день народження відомого данського казкаря Ганса Хрістіана Андерсена.
Із таємного бібліотечного досьє першокласники дізналися про те, де народилися ці письменники, як зростали, чому стали писати саме для дітей. Дітям було відкрито секрет таланту Ганса Хрістіана Андерсена: він умів будь-яке явище природи, будь-яку річ або предмет перетворити на казку. Лише у його казках королі носять стоптані капці, принцеси мандрують світом і потай цілуються зі свинопасами, полин перетворюється на троянду, звичайні речі вночі розповідають дивовижні історії.
Найвідоміші казки Андерсена – це «Кресало», «Принцеса на горошині», «Дикі лебеді», «Свинопас», «Дюймовочка», «Стійкий олов’яний солдатик», «Русалонька», «Снігова королева», «Гидке каченя», «Соловей». Саме казку “Кресало” першокласникам майстерно прочитали дівчата-учасниці.
А ще вони розповіли учням “Про школярку Марійку та її платкові ляльки” і “Бабусину казку”, пригадали з ними “Голосні звуки”, розгадали загадки. Так першокласники відкрили для себе багатогранний талант Марійки Підгірянки, талант мудрого, доброго слова, який народжує у наших серцях велику любов, повагу до всього прекрасного.
Бібліотечний десант вповні виконав свою місію: знайомство відбулося! Чекаємо наймолодших школярів у бібліотеці школи!

Кiлькiсть переглядiв: 800

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.